Višnjevo

Džematu Višnjevo pripadaju zaseoci: Donje Bare, Gornje Bare, Kranje Višnjevo i Potok. Džemat Višnjevo ima 220 domaćinstava. Nalazi se u podnožju planine Vlašić, na desnoj obali rijeke Bile. U Višnjevu je izgrađen mesdžid 1937. godine, koji su komunističke vlasti pretvorile u školu 1946. godine. U Višnjevu se teravih-namaz obavljao po privatnim kućama, a džematlije Višnjeva džuma-namaz obavlali su u džematu Dub. Ideja o izgradnji džamije rađa se 1970. godine i ona je realizirana i 04. juna 1971. godine svečano otvorena nova džamija. Džamija je izgrađena na zemljištu gdje je bio sagrađen mesdžid. Višnjevo kao džemat funkcionira od 1971. godine, tj. od izgradnje džamije.

Dosadašnji imami, hatibi i muallimi u džematu bili su: Abdulah-ef. Talić, Emin-ef. Karić,Hamza-ef. Karić, Džemal-ef. Halilović, Ševal–ef. Delić i Ibrahim-ef. Karić. U džematu Višnjevo rođen je akademik Enes Karić.

Džemat Višnjevo ima i dva mesdžida, jedan u zaseoku Kranje Višnjevo, a jedan u zaseoku Potok. Džemat Višnjevo ima imamsku kuću, dvije gasulhane, tri mezarja i nekoliko njiva. U džamiji se klanjaju svi dnevni namazi i džuma-namaz. Mektepska nastava izvodi se četiri dana u sedmici.

Ibrahim Karić- Višnjevo

Ibrahim-ef. Karić

Višnjevo

Džamija u Višnjevu

Višnjevo - Potok

Mejtef u Potoku

Višnjevo - Kranje Višnjevo

Mesdžid u Kranjem Višnjevu